Wie zijn wij

 

 Concerten

Nieuw

geschiedenis

Contact

Links

Derplu op facebook

Leden ingang

Historie

Hier geven we aan wat Derplu zoal gedaan heeft in haar bestaan. We kunnen natuurlijk nooit opsommen de hoeveelheid diensten en avondwaken die we verzorgd hebben. Ook hebben we vaak voor goede doelen uitvoeringen gegeven zoals voor stichting Waduwa, ook lokale evenementen en kleine uitstapjes buiten de eigen gemeente. Met Maarten Willemsen als dirigent zijn er verschillende goed bezochte concerten geweest en zitten er nog meer in de pen. De grote dingen hebben we echter op een rijtje gezet.

Derplu is een initiatief van verschillende parochianen die wel wilden zingen maar zich te oud voelden voor het jongerenkoor Gudts en te jong voor het Gemengd koor of wilde iets anders zingen dan de vaste kerkgezangen zoals het gemengd koor doet.
Tijdens Carnaval 1992 werden de eerste onderlinge afspraken gemaakt

Er werd contact gezocht met Ad Wouters die de dirigent/organist was en de muzikale leiding op zich nam en begon op 20-2-1992 met 33 leden waarmee Derplu was geboren.

De eerste werkgroep (bestuur) bestond uit Willy van Schaijk
                                                                 Mary Kappen
                                                                 Betsie Clement
vanaf 09-09-1992                                     Greet vd Elzen als Penningmeester

06-05-1996
De werkgroep wordt uitgebreid met Hans v Helvoirt
                                                        Annet v Lokven

28-08-1996 Ad Wouters stopt met dirigeren.

in januari 1997 werd Peter van Raak dirigent van Derplu en omdat het toch wel beter was om vaste een organist te hebben werd Maarten Willemsen gevraagd en deze is begonnen in maart 1997

02-04-1997 er treed een nieuwe werkgroep aan omdat oude werkgroep stopt en wordt gereduceerd tot 3 personen

de leden van de nieuwe werkgroep zijn Jan v Lokven
                                                                Nelly Loeffen
                                                               Annet v Lokven

19-04-1999 Ine Groenewoud volgt Annet v Lokven op als werkgroep lid

2000 We werken als koor mee aan het millennium concert Georganiseerd door Rabobank dat wordt gehouden in het Autotron

13-08-2001 Dirigent Peter v Raak Stopt met Derplu IVM ander bezigheden

sept 2001     Dirigent Gabriel van Asseldonk valt in tot kerst 2001

14-01-2002 Piet Zeegers begint als dirigent van Derplu

08-03-2003 Samenwerking met Piet wordt beëindigd doordat samenwerking niet soepel verloopt

10-03-2003 Maarten Willemsen laat het orgel in de steek en dirigeerstokje over en start zijn carrière als dirigent

10-03-2003 Marga Smits begint officieel als organiste bij Derplu voorheen sprong Marga bij als het nodig was.

2004 koor Derplu bestaat 12 en een half jaar dit is de aanzet tot ons eerste concert dat we zelf organiseren. We zingen hoofdzakelijk liedjes uit ons repertoire dat meteen met een aantal liedjes wordt uitgebreid. 

2005 De kerk viert haar 50 jarig wijdingsfeest in augustus en ter gelegenheid hiervan wort er een concert gegeven met alle kerk koren (Derplu, gemengd koor, Vivo) en Odio

2005 Odio geeft een concert in “den dorsvlegel” ter gelegenheid van hun 30 jarig bestaan wij als Derplu verzorgen de zang bij de verschillende stukken.

2006 In de winter gaven we een concert met veelal sfeerliederen die verband houden met winter en kerst.  Winterconcert 2006

2007 nieuw uitdaging op koopzondag 4 nov  zingen op de markt in Den Bosch. Natuurlijk ook de st Jan’s toren beklimmen met uitleg van een gids.

20-04-2008Jeanne Pennings volgt Nelly Loeffen op als werkgroep lid

2009 op 17 april zijn we weer actief als koor bij een concert van Odio

2009 in mei bestaat de parochie Vinkel 125 jaar en luisteren we samen met de andere koren de hoogmis op in de middag wordt op het kerkplein nog een concert gegeven door Derplu.

Het voornemen is gemaakt om elke twee á drie jaar een concert ten uitvoer te brengen.

2009 10 oktober geven we een concert met liedjes van het Europees songfestival. Dit concert is voor de eerste keer dat een concert hebben met geheel nieuwe songs

2013 26 oktober is er een concert met Hollandse hits. We zingen wederom voor een volle zaal in “ ’t Zijl” te Vinkel.

2017 Liesbet va Es komt het bestuur versterken zeker omdat er veel geregeld moet worden rond de twee concerten die we gepland hebben.

2017 6 -9 april Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan wordt en gezocht naar een uitdaging om Vinkel en omstreken te doen verbazen. Er wordt een dubbel concert georganiseerd met een geheel eigen karakter. Het ene concert was een musical over het leven van de apostel Paulus en het andere concert werden vele gezellige feestnummers ten gehore gebracht. Beide concerten werden twee keer uitgevoerd dus waren we een hele week bezig. Resultaat 4x een volle zaal in “’t Zijl”

2017 Op 3 november hebben we in Hapert het concert van de Apostle nogmaals uitgevoerd voor een volle zaal met vrijwilligers en medewerkers van de parochie van de Heilige Apostelen  Petrus en Paulus.

2018 15 december hebben we in de kerk het concert “Iedereen is welkom.” uitgevoerd met teksten en liederen geschreven door jongeren en verschillende mensen die een minderheid vormen in de maatschappij.

2018 30 juni verzorgen we de afsluiting van een muzikale movie avond op het dorpsplein te Vinkel de avond werd georganiseerd door Odio met muziek van vele bekende films en wij als Derplu sloten deze avond af.

2019 Op 1,2 en 3 november geven we weer een concert nl flashback to the 60’s.
         Het concert is druk bezocht 3x een volle zaal in ” ’t Zijl” te Vinkel ook deze keer de gymzaal weer omgebouwd tot theater “’t Zijl” met een groot podium voor de ruim 70 zangers en Zangeressen die deelnemen aan het concert.
         De Solisten zaten in een commune om de sfeer een extra 60’s tintje te geven.
         Voor de muzikale invulling werden we onder andere weer bijgestaan door een 8 tal blazers van harmonie ODIO een paar gitaristen een drummer met percussiewerker en natuurlijk onze Marga op 3 verschillende instrumenten.
         Maarten had de algehele muzikale leiding op zijn schouders genomen. Door alle helpende handen en inzet van deelnemers is het een groot succes geworden dat voor herhaling vatbaar is. En dat zal gaan gebeuren in maart 2021 in de kentering te                Rosmalen.

2020 Liesbet v Es neemt afscheid van het bestuur in verband met gezondheids redenen. In haar plaats komen Gerda Le Blanc en Marie louise het bestuur versterken.

2020 Er staat weer een pleinfeest op stapel ter gelegenheid 50 jarig jubileum van Odio. Daar verzorgen wij ‘s middags 2 sets op de speulen en spullen mert te Vinkel gecanceld evenals het herhaal concert van de flashback 2 the 60’s

Het is voor het bestuur een lastige tijd omdat er niet veel kan en er weinig perspectief is treden Gerda Leblanc en Marie Louise weer uit het bestuur.

Van april Tot begin 2022 is het op en af met repeteren in verband met de Corona pandemie er worden plannen gemaakt die niet door kunnen gaan en steeds maar doorschuiven van plannen.

Begin 2022 start de verzorging van diensten en avondwake weer omdat er weer meer mogelijkheden zijn tot samen komen en de pandemie het wat rustiger aandoet.

Met de jaarvergadering 2022 wordt even stilgestaan bij het aftreden van Gerda en Mari Louise ook Jeanne Pennings geeft aan te stoppen met het penningmeesterschap.

Dus blijven er twee bestuursleden over NL Jan v Lokven en Ine Groenewoud die alle zaken op zich nemen tot er duidelijkheid is over Corona en de inpakt die het heeft op de maatschappij, de kerk en Derplu zelf

In juni 2022 wordt het concert voor het 50 jarig bestaan van ODIO toch uitgevoerd met eigen- en gelegenheid leden

Op 19 en 20 november 2022 staat het Flashback 2 the 60’s opnieuw op het programma ook hier zijn er weer veel gelegenheids leden die Derplu versterken.

17 dec 22 hebben we ons zelf weer gepresenteerd op de kerst markt in Vinkel en hebben we 2 sets kerstliederen gezongen het was koud maar wel gezellig.

12,13 en 14 April 2024 uitvoetring concert “Opkomst en ondergang”